Dr. Bóna Csaba – önkormányzati és településmarketing szaktanácsadó

1977-ben születtem Kecskeméten, jelenleg is itt élek családommal.

A biológia-kémia tagozatos gimnáziumi évek után egy huszárvágással a Szegedi Tudományegyetem jogi karára kerültem. A diploma megszerzését követően közel négy évet polgármesteri-jegyzői referensként dolgoztam Lajosmizsén, majd megpályáztam a kunszállási jegyzői tisztséget, amelyet több mint hét évig töltöttem be, időközben a szomszéd falu, Fülöpjakab ezirányú feladatait is elláttam.

A munka mellett elvégeztem a regionális klímareferens-, illetve a Nemzeti Közszolgálati Egyetem önkormányzati szaktanácsadó posztgraduális képzését is, ahol jelesül településmarketingből írtam a szakdolgozatomat.

Már közigazgatási szakemberként is elsősorban a településmenedzsmenttel, településmarketinggel, kommunikációval, rendezvényszervezéssel, környezetvédelemmel kapcsolatos feladatok érdekeltek.

Sok éven keresztül elláttam a községek helyi újságjának, honlapjának, illetve közösségi oldalának szerkesztői/szövegírói feladatait, ötletadója és fejlesztője voltam a Kunszállás, Fülöpjakab és Jakabszállás közös rendezésében első ízben 2015-ben megvalósult „Falvak Éjszakája – a (f)alvatlanság ellenszere” rendezvénysorozatnak. A rendezvényelemek teljes körű kidolgozása mellett feladatom volt a rendezvény marketing feladatainak ellátása, a reklámszövegek/szlogenek kitalálása, a célközönség fókuszálása, közösségi és rendezvényoldalak koordinálása, napi szintű aktualizálása.

Számos egyéb pályázatírói feladat mellett a településmarketinghez kapcsolódóan 2011-ben és 2015-ben összeállítottam Kunszállás pályázati anyagát a Magyarországi Falumegújítási Díjra és a dél-alföldi régió első helyezését követően országosan is elnyertük a fenntartható falufejlesztés kiváló színvonalú megvalósításáért járó elismerést!

2016-ban – kilépve a komfortzónámból – elhagytam a helyi közigazgatást és elhatároztam: az évek során felhalmozott közigazgatási, szervezési, vezetési tapasztalataimat és kreatív energiáimat az erre fogékony településvezetők, civil szervezetek és vállalkozások számára szeretném felajánlani, hogy a kitűzött közös céljainkat egymás tiszteletén alapuló partneri és kreatív munka eredményeként érjük el!

E cél érdekében kitaláltam a „CitYou – inter city&you” – (település)marketing- csomagot, mely többek között egyesíti a helyi tradíciók, a közösségi média és a gerillakampány elemeit.

“Képzeld el, amit megkívánsz,

kívánd, amit elképzelsz,

teremtsd meg, amit kívánsz!”

/G.B. Shaw/