Dr. Váradi Zsuzsanna – alapító, stratégiai fejlesztési tanácsadó

Az Innocity Kft. stratégiai fejlesztési tanácsadójaként, alapítójaként azért dolgozom, hogy azok az itthoni települések, amelyek rossz helyzetben vannak, de változtatnának ezen, vagy amelyek a már meglévő eredményeiket szeretnék tovább kamatoztatni, megkapják az ehhez nélkülözhetetlen szakmai iránymutatást, támogatást. Munkám során segítek felmérni az adott falu vagy város helyzetét, aktuális fejlődési pályáját és tanácsadóként közreműködök egy olyan koncepció kialakításában, ami a közösség stabil gyarapodásának irányába mutat.

Tizenegy éven át dolgoztam tudományos munkatársként a Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpontjának Szociológiai Intézetében, így elméleti kérdésekben és a vonatkozó tudományos háttér tekintetében naprakész tudással rendelkezem. Utóbbit folyamatosan frissítem a nyugat-európai trendek tükrében. Munkásságom nem nélkülözi a gyakorlati tapasztalatokat sem: számos város fejlesztési stratégiájának elkészítésében vettem részt az évek során, 2015 óta pedig szakértőként segítem a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács munkáját a világörökség részét képző turisztikai térség fejlesztése kapcsán.

Munkámban kiemelt jelentőséggel bírnak a fenntartható fejlődéshez, klímaváltozáshoz kapcsolódó szakmai tevékenységek is. Külső szakértőként, előadóként vettem részt a Nemzetközi klímaadaptációs hálózat kialakítása projektben a Dipol Csoport megbízásából, ahol jelenleg divízióvezetőként tevékenykedem.

A projekt eredményeképp, a képzésben résztvevőkkel közösen megalapítottuk az Országos Klímareferens Hálózatot, amelynek jelenleg elnökeként dolgozom, míg Dr. Bóna Csaba az Innocity önkormányzati és településmarketing szaktanácsadója a titkári feladatokat látja el.